top of page

Missie en visie

Missie 

Wooncollectief  REMISE creëert een vorm van gemeenschappelijk wonen, waarbij we bewust kiezen om met elkaar te wonen. Iedereen heeft een eigen appartement en daarnaast hebben we gemeenschappelijke voorzieningen en ruimtes die we met elkaar delen. Ook het delen van spullen zoals bijvoorbeeld gereedschap en auto’s behoort tot de mogelijkheden 

We streven naar het bevorderen van sociale activiteiten, wederzijdse hulp en een gevoel van verbondenheid tussen de bewoners. Om dit te bevorderen is het meedoen aan de werkzaamheden, vergaderingen, beslissingen van de groep dan ook een uitgangspunt. De besluitvorming is gebaseerd op de sociocratische methode. Zó samenwonen vraagt om de vaardigheid van feedback geven en ontvangen.

Goed nabuurschap en onderlinge hulp versterken zelfredzaamheid en bevorderen de onderlinge betrokkenheid. Kortom; participatie in de praktijk! 

We willen een inclusieve groep  met diverse leeftijden.

We gaan duurzaam wonen. Zowel bouwen als leven willen we zo duurzaam mogelijk doen.

We kiezen voor het centrum van Tilburg om ook betrokken te zijn bij het gebeuren in de stad.

Visie 

Om dit alles te bereiken willen we max. 24 wooneenheden bouwen - in het centrum van Tilburg - met daarbij gemeenschappelijke ruimtes zoals een huiskamer, een wasserette, een fietsenhok, een klusruimte en een tuin. Door het aanbieden van deze ruimtes creëren we kansen voor ontmoeting, samenwerking en het opbouwen van vriendschappen. Het wordt een plek waar je je buren echt kent en tegelijkertijd ook je privacy hebt. Waar je laagdrempelig anderen kunt ontmoeten en waar betrokkenheid verder reikt dan je eigen woning. Kortom een plek waar je je thuis voelt. 

bottom of page